972 102 616 info@s-ie.cat

Consultoria d’impressió tèrmica

Assessorament personalitzat per a la implementació de les tècniques d’impressió, l’aplicació de les normatives vigents, la tecnologìa RFID i software d’impressió d’etiquetes.

Què és la impressió tèrmica?

La impressió tèrmica es realitza mitjançant calor sobre un paper tèrmic reactiu a la calor. No precisa tinta ni consumibles, és el que anomenem “impressió tèrmica directa”. La impressió per transferència tèrmica, és més fiable i duradora, i precisa de cinta de transferència tèrmica “ribbon”, que mitjançant calor reprodueix en l’etiqueta l’esquema d’impressió.

Impressores tèrmiques

Les impressores de transferència tèrmica són usades, avui dia, per la majoria d’empreses per a etiquetar els seus productes. El baix cost d’impressió, unit a la seva fiabilitat, fa que sigui un procés viable que, a diferència d’altres tècniques d’impressió, no encareix el producte final.

Processos d’impressió tèrmica

Disseny d’etiqueta

Per a introduir el producte en el mercat, hem de decidir com ordenar tota la informació que volem transmetre al nostre client. Podem utilitzar etiquetes, el disseny és important per a organitzar tota aquesta informació.

Selecció de consumibles

Pensant en el producte i en el disseny de la nostra etiqueta, passarem a decidir que material usarem, depenent de l’entorn, la durabilitat, les característiques i les necessitats que tingui el nostre client final.

Elecció d’impressora

Per a cada cas concret, existeix una impressora de transferència tèrmica disposada a complir amb les expectatives. Des de potents impressores industrials fins a subtils impressores portàtils d’última generació.

Diseño de etiquetas S-IE.cat

Disseny d’etiquetes

Per a introduir el producte en el mercat, hem de decidir com ordenar tota la informació que volem transmetre al nostre client. En les etiquetes, hem de mostrar la informació rellevant, clara i concisa. Un bon etiquetatge del nostre producte, ha de permetre al futur client obtenir tota la informació rellevant del nostre producte amb el mínim esforç, i a la vegada, complir amb els estendards que marquen la normativa GS1. També hem de tenir en compte que l’etiqueta és part del nostre producte, amb el que es converteix en part visible de la imatge de l’empresa.

Els software d’edició d’etiquetes, ens faciliten gran part d’aquest treball, permetent dissenyar una etiqueta desde el seu origen o accedint a les seves etiquetes pre-formades.

El software d’edició d’etiquetes NiceLabel, és un potent programa que posa a l’abast de qualsevol totes les eines necessàries per a dissenyar una etiqueta de manera professional. Amb NiceLabel podrem enllaçar dades des de qualsevol base de dades, ho podrem integrar en el nostre programari de gestió, li podrem agregar una llista de productes al·lergògens perquè ens els ressalti automàticament, i podrem realitzar una etiqueta amb els estàndards que ens marqui el nostre sector.

Selecció de consumibles

Pensant en el producte i en el disseny de la nostra etiqueta, passarem a decidir quin material farem servir, depenent de l’entorn, la durabilitat, les característiques i les necessitats del client final.

Per a triar l’etiqueta idònia per a un producte concret, hem de tenir en compte els conceptes de funció de l’etiqueta, grandària del qual disposem, material en el qual la situarem, entorn i temps de conservació del producte i dades que volem transmetre al client.

Selección de consumibles S-IE.cat

Juntament amb l’etiqueta, hem de tenir en compte l’entintat d’aquesta. Les etiquetes tèrmiques, s’imprimeixen mitjançant una solució química, totalment innòcua, que reacciona a la calor, entintant de negre la part que entra en contacte amb els punts de calor del capçal de la impressora, reproduint l’esquema d’impressió dissenyat en el nostre software. És el que anomenem “impressió tèrmica directa” i malgrat precisar una etiqueta tèrmica, no necessita tintes ni cintes d’impressió, però la seva durabilitat i qualitat és més limitada.

Les etiquetes ideades per a la impressió de transferència tèrmica, precisen de cintes TTR, “thermal transfer ribbon”, per a la seva correcta impressió. Aquest sistema també es basa en els punts de calor, però a diferència de la impressió tèrmica directa, els punts de calor fondran per fracció de segon la tinta impregnada en les cintes TTR solidificant-les sobre el material de l’etiqueta formant així l’esquema d’impressió.

Les cintes TTR “Thermal Transfer Ribbon”, aporten consistència, qualitat i durabilitat a les nostres etiquetes, però és molt important utilitzar la cinta TTR adequada per a cada etiqueta, depenent del material en el qual s’imprimeixi i la funció d’aquesta etiqueta, tant en temps com en entorn.

Impresoras de transferencia térmica_S-ie.cat

Elecció d’impressora

Per a cada cas concret, existeix una impressora de transferència tèrmica disposada a complir amb les expectatives. Començant per les potents impressores industrials ofereixen una alta quantitat de recursos, amb impressió d’alta qualitat, fins a 600 punts per mil·límetre de resolució, impressió contínua 24/7, capaces de treballar a màxim rendiment torns de 24 hores els set dies de la setmana, impressió en quatre, sis i vuit polzades, fins i tot impressió amb verificador, sent capaços de reconèixer si l’etiqueta impresa és òptima o en cas de no ser-ho, repetir-la.

Quan el nostre entorn ens exigeix una cosa més compacta, i perquè no dir-ho, més econòmic, és el torn de les impressores de sobretaula, impressores compactes i lleugeres amb fins a 300 punts per mil·límetre de resolució. Les impressores de sobretaula ofereixen una impressió de qualitat de fins a quatre polzades, ocupen poc espai i són ideals per a entorns d’impressió de volum mitjà. Les impressores de sobretaula són fàcils de manegar, combinen impressió fiable en altes velocitats i capacitat de gestió de xarxa.

En un entorn de treball que exigeix mobilitat, les impressores portàtils ofereixen una impressió fiable de fins a quatre polzades en punt d’aplicació, permetent als seus empleats imprimir etiquetes, tiquets de rebut o identificadors RFID sense necessitat de desplaçar-se. Les impressores portàtils ofereixen durabilitat i resistència, i són un gran aliat per a la impressió directa en el camp de treball.

ALTRES MÈTODES D’IMPRESSIÓ

Per a aplicacions una mica diferents a la que coneixem com a impressió tèrmica, existeixen altres mètodes que optimitzen el procés amb tecnologies avantguardistes. Els nostres consultors poden assessorar-lo i ajudar-lo a aconseguir una impressió òptima per al seu producte.

Impressió RFID

La seva solució depèn de dades fiables. Gràcies a la gamma més àmplia d’impressores del sector pot imprimir i codificar amb gran precisió etiquetes, identificadors i targetes RFID RAIN en el moment i lloc en què les necessiti. La capacitat de codificació RFID instal·lable in situ o en fàbrica implica que pot atendre les seves necessitats en constant evolució dels pròxims anys.

Impressora d’etiquetes a color

Amb una velocitat d’impressió de fins a 300mm/seg i una resolució de 1200 x 1200 PPP, Les impressores d’etiquetes a color són una garantia de qualitat i rendiment. Les impressions sota demanda amb les impressores d’etiquetes a color, redueixen significativament el cost de l’operació i satisfan el flux constant de demandes del mercat d’etiquetes nítides i d’alta qualitat.

Impressores de marcatge TIJ

Imprimeixi text, codis de barres, QR, Datamatrix…Sobre qualsevol superfície de manera ràpida i senzilla. Els marcadors TIJ estan pensats per a marcar a mà, en el seu format pistola o per a aplicar en la cadena de producció. Amb pantalla tàctil de 5″ o 7″ polzades, permet introduir text i variables, configurar formats de temporalitat, generar codis de barra seguint les normatives GS1 i usar qualsevol font disponible en windows.