972 102 616 info@s-ie.cat

Impressió tèrmica

TOT EN UNA IMPRESSORA: QUALITAT, EFICÀCIA, SEGURETAT I INTEL·LIGÈNCIA.

 

Tipus d'impressió tèrmica

Impressió tèrmica directa

La impressió tèrmica directa s’aconsegueix mitjançant la reacció química de l’etiqueta o el material d’impressió a la calor que desprèn el capçal de la impressora. Aquest tipus d’impressió no necessita consumibles, solament un material d’impressió reactiu a la calor. El seu ús és per a impressions que no necessitin una vida útil massa llarga, ja que són més sensibles a les condicions externes com la calor, la humitat o la llum.

Impressió per transferència tèrmica

En canvi, la impressió per transferència tèrmica si que utilitza consumibles, coneguts comunament com Ribbon. Aquesta cinta de tinta s’escalfa i imprimeix en la superfície o etiqueta, donant com a resultat una impressió més resistent i duradora.

Procés d'impressió tèrmica

1. Disseny d’etiqueta

És important com ordenar la informació que volem transmetre al client per a poder introduir el producte en el mercat.

2. Selecció de consumibles

Decidir quin material utilitzar tenint en compte l’entorn, la durabilitat, les característiques i les necessitats del client final.

3. Elecció d’impressora

Per a cada entorn concret existeix una impressora de transferència tèrmica disposada a complir amb les expectatives.

Disseny d'etiquetes

Un bon etiquetatge de producte ha de permetre al futur client obtenir tota la informació rellevant amb el mínim esforç. Alhora ha de complir amb els estendards que marca la normativa GS1. A més, és important tenir en compte que l’etiqueta és part del producte, la qual cosa la converteix en part visible de la imatge d’empresa.

Els softwares d’edició d’etiquetes faciliten gran part d’aquest treball, permetent dissenyar una etiqueta des del seu origen o accedint a etiquetes preformades.

El software d’edició d’etiquetes Loftware (Nicelabel) posa a l’abast de qualsevol totes les eines necessàries per a un disseny d’etiqueta professional. Permet enllaçar dades des de qualsevol base de dades, integrar-ho en el software de gestió, destacar productes al·lergògens  en l’etiqueta i complir amb els estàndards del sector.

Selecció de consumibles

Per a una correcta elecció de l’etiqueta hem de tenir en compte el material, el producte sobre el qual s’aplicarà i les seves característiques, el disseny de l’etiqueta, l’entorn, la durabilitat i les necessitats del client final.

Un element molt important és l’entintat de l’etiqueta. Les etiquetes tèrmiques s’imprimeixen mitjançant una solució química, totalment innòcua, que reacciona a la calor entintant de negre la part que entra en contacte amb els punts de calor del capçal de la impressora i reproduint l’esquema d’impressió dissenyat en el programari. Aquesta modalitat d’impressió es diu impressió tèrmica directa i, encara que precisa d’una etiqueta tèrmica, no necessita tintes ni cintes d’impressió, però la seva durabilitat i qualitat és més limitada.

Les etiquetes ideades per a impressió de transferència tèrmica necessiten cintes TTR (Thermal Transfer Ribbon) per a una correcta impressió. Aquest sistema també es basa en els punts de calor però, a diferència de la impressió tèrmica directa, els punts de calor fondran per fracció de segon la tinta impregnada en les cintes TTR. D’aquesta manera, se solidifica sobre el material de l’etiqueta formant l’esquema d’impressió.

Les cintes ribbon (Thermal Transfer Ribbon) aporten consistència, qualitat i durabilitat. És molt important utilitzar la cinta TTR adequada per a cada etiqueta en funció del material en el qual s’imprimeixi i la funció de l’etiqueta, tant en el temps com en l’entron.

Elecció de la impresora

Les impressores de transferència tèrmica són usades actualment per la majoria d’empreses per a etiquetar els seus productes. El seu baix cost d’impressió i la seva alta fiabilitat, fan que aquest sigui un procés viable sense necessitat d’encarir el producte final.

Aquestes impressores són fàcils d’utilitzar. Creen etiquetes d’alta qualitat i duradores de manera ràpida. A més, tenen un manteniment senzill i cost reduït, per la qual cosa significaran un estalvi de temps i diners considerables per al negoci.

 

IMPRESSORES INDUSTRIALS

Les impressores industrials i de mig rang han estat dissenyades per a ser eficients fins i tot en els entorns més hostils.

Impressores que treballen les 24h del dia, 7 dies a la setmana. Suporten anys d’ús continuat baix condicions industrials difícils com a temperatures extremes, pols i brutícia, entre altres.

IMPRESSORES DE SOBRETAULA

Qualitat d’impressió industrial en un equip més compacte. Menys espai, major rendiment.

Les impressores desktop compleixen en qualitat d’impressió i productivitat. A més, ofereixen flexibilitat d’aplicacions i simplicitat de gestió.

IMPRESSORES PORTÀTILS

Les impressores mòbils ofereixen impressió de primera qualitat de manera senzilla. Ofereix totes les funcions necessàries per a garantir una màxima productivitat capacitat de gestió.

A més, la seva llarga durada de bateria permet el seu ús prolongat durant tot el torn. És resistent a caigudes i exposició a la pols i l’aigua.

AVANTATGES

Versatilitat
Imatges més ràpides i d’alta qualitat.
Varietat d’opcions
Des de gràfics fins a codis de barres, dates o text pla.
Major velocitat
La impressió tèrmica millora la velocitat de qualsevol sistema d’impressió.
Menys costos
No precisa de tintes o altres elements.
Manteniment
Fàcil manteniment i major durabilitat dels components.
Més ecològic
Allunyades del consum de tintes i altres elements contaminants.

FABRICANTS

Altres mètodes d'impressió

Per a aplicacions una mica diferents al que coneixem com a impressió tèrmica, existeixen altres mètodes que optimitzen el procés amb tecnologies avantguardistes. Els nostres consultors poden assessorar-lo i ajudar-lo a aconseguir una impressió d’alta qualitat per al seu producte.

IMPRESIÓ RFID

Imprimeix i codifica amb gran precisió etiquetes, identificadors i targetes RFID RAIN en el moment i lloc que necessiti. La capacitat de configuració, instal·lable in situ o en fàbrica, implica que pot atendre les seves necessitats en constant evolució dels pròxims anys.

 

IMPRESSIÓ D’ETIQUETES A COLOR

Amb una velocitat d’impressió de fins a 300mm/seg i una resolució de 1200 x 1200 PPP, són garantia de qualitat i rendiment.

Les impressions sota demanda redueixen significativament el cost de l’operació i satisfan el flux constant de demandes del mercat d’etiquetes nítides i d’alta qualitat.

IMPRESSORES DE MARCATGE TIJ

Imprimeix text, codis de barres, QR, Datamatrix, entre altres, sobre qualsevol superfície de manera ràpida i senzilla.

Els marcadors TIJ estan pensats per a marcar a mà, format pistola, o per a aplicar en la cadena de producció. La pantalla tàctil permet la seva gestió i configuració in situ.