972 102 616 info@s-ie.cat

La tecnologia, la gran aliada en els processos industrials

La tecnologia utilitzada en el procés de fabricació té múltiples avantatges. Entre elles, augmentar l’eficiència i reduir els costos, augmentant així la rendibilitat. Els fabricants han desenvolupat solucions enfocades a tots els nivells de la cadena, des de la planta de fabricació, el magatzem, fins a la sortida d’aquest i posterior lliurament.

Avantatges i tendències de la tecnologia en el sector de la indústria

Els avantatges que ofereix la incorporació de la tecnologia en la indústria i, alhora, els desafiaments que es vol aconseguir gràcies a la tecnologia són els següents:

1. Tenir la possibilitat d’estar produint 24/7, sense interrompre la línia de producció.

2. Seguiment i localització d’actius.

3. Administració eficient de l’inventari.

4. Reposar de manera eficient i precisa les peces d’assemblatge, mantenint així la producció en marxa.

5. Garantir el control de qualitat.

Les tendències del sector es dirigeixen a enfocar les cadenes de subministrament cap al client. Això significa fer canvis en el procés i mètode de fabricació.

1. Major ús de dispositius mòbils en la planta de fabricació.

2. Construir on s’embeni (o a prop). Això permet reduir els costos de transport, reaccionar de manera més ràpida i eficaç a la demanda canviant i problemes de qualitat.

3. Relacions de treball més estretes, tant amb proveïdors com amb altres socis.

4. Incorporar i/o augmentar la seguretat en el lloc de treball ja que això pot reduir considerablement els costos tant en personal com en material.

5. Innovacions tecnològiques que impulsen la demanda i augmenten la productivitat.

6. Incorporar iniciatives més ecològiques i sostenibles.

7. Sistemes de vendes que agrupin béns, serveis, suport, autoservei i coneixement, per a donar així un servei complet.

Usos de la tecnologia en el procés de fabricació

Usos en la planta de producció:

Connecta en temps real operadors, tècnics i maquinària. Com més connectats estan els processos de fabricació, més eficaces són.

– Comunicacions del personal.

– Traçabilitat dels productes i components.

– HMI mòbil

– Garantir la qualitat

– Compliment dels processos

– Gestionar els actius i instal·lacions

Aplicació de la tecnologia en el magatzem:

Millora les operacions del magatzem per a augmentar així la productivitat de l’equip. És important tenir una bona visibilitat per a una correcta utilització dels actius.

– Recepció i emmagatzematge del producte

– Gestionar l’inventari i els materials

– Picking

– Enviaments

– Cross Docking

– Logística inversa

– Gestió de pati

Solucions tecnològiques en la mobilitat de camp:

La fi principal és construir una bona relació amb el client. Vist des d’aquest punt de vista, el servei i/o producte que s’ofereix signifiquen la suma de tots els esforços que hi ha darrere. Les solucions tecnològiques permeten brindar un millor servei a menor cost.

– Gestionar la flota de dispositius mòbils

– Prova de recollida i lliura

– Servei de lliurament directe en botiga

– Servei de camp

– Comercialització i planogrames

– Automatitzar vendes de camp

Et recomanem...

A continuació us vam mostrar les nostres recomanacions. Podeu obtenir més informació fent clic sobre el producte.

Per a la planta de producció recomanem tres models d’impressores industrials, depenent de les necessitats i usos que es requereixin. Un dels factors més importants és que han de ser impressores industrials que tinguin capacitat de treballar 24/7 de manera ininterrompuda, a més de robustesa industrial i durabilitat.

La gamma ZT600 de Zebra és la indicada per a empreses que es troben en ràpida evolució amb augments de demandes en les línies de producció, complexitats operatives, integració de diferents sistemes o control de costos d’inversió.

De Honeywell recomanem dos models, la sèrie PX4 i la sèrie PX6. La diferència principal entre aquestes dues sèries és la grandària d’etiquetes. La sèrie PX4 imprimeix etiquetes de 4 polzades, mentre que la sèrie PX6 sent així la impressora ideal per a paletitzar ja que les seves etiquetes són de gran grandària.

En el cas del magatzem, es necessita tant terminals com impressores. Respecte als terminals, recomanem dos models en concret de la sèrie MC de Zebra: el model MC33 per a un ús més estàndard i el model MC93 per a un ús més exclusiu. El mateix succeeix amb Honeywell, per a un ús estàndard recomanem els terminals CK65 i per a un ús més exclusiu els EDA61.

Les impressores més adequades per a aquest cas són la Zebra ZT411 i la Honeywell PM45. Per a funcions de reetiquetat recomanem una impressora portàtil com les Zebra ZQ, que permet imprimir en el mateix lloc on es troba el treballador sense necessitat de realitzar múltiples desplaçaments.

Pel que respecta al programari, recomanem la solució de Incod: Alma Software. La solució d’Alma permet gestionar un magatzem logístic de manera integral. Entre les seves funcions es troben: gestió d’ubicacions, inventaris totals i parcials, control d’estoc, picking i etiquetatge i reimpressió de productes.

Per a la mobilitat de camp, com a terminals recomanem el terminal TC52 i el nou model TC53 de Zebra que sortirà pròximament. També són molt recomanables la sèrie EDA52 de Honeywell. Pel que fa a impressores, les impressores portàtils Zebra ZQ tornen a ser l’opció més adequada i pràctica.

7 de juliol de 2022